Arıza Lambası Söndürmek İçin Lambda Emülatörü
-
ÖDEME SEÇENEKLERİ
12 Aya Varan Taksit Fırsatı! (3 Taksite Kadar Peşin Fiyat)
Havale ve EFT'li Alışverişlerde %5 İndirim
KARGO BİLGİLERİ
Siparişleriniz sizlerin tercihine göre YURTİÇİ KARGO veya PTT KARGO ile adresinize gönderilir,kargo ücreti alıcıya aittir.
Hafta içi saat 15:30 cumartesi günleri ise saat 13:00 a kadar verilen tüm siparişler aynı gün kargolanır.
Teknik Özellikler
Benzin ile gaz arasındaki oksijen farkından dolayı bazı araçlarda uzun süreli gaz ile çalışma sonucu aracın kendi ECU'su gazda oluşturduğu bilgileri sürekli kendi ayar değerlerine çekmeye çalışır. Sonuç olarak araç benzine geçtiğinde arabada doyumsuz Beslenme (ÜST SEVİYEDE FAKİR BESLEME) oluşur. Araç ECU'nun sistemi normal değerlere getirebilmesi için ortalama 40 ile 60 km benzin konumunda yol kat etmesi gerekir. Bu düzelme geçicidir. Araç gaza alındıktan bir süre sonra aynı problemler tekrar eder.
Bu emulatör araç gaz konumunda iken oksijen sensöründen gelen bilgileri simüle ederek araç benzinde hareket ediyormuş gibi algılamasını sağlar ve aracın ECU bilgilerini bozmasını engeller. Bu şekilde aracın benzin ve gaz performansı stabil olur. Buna mukabil arıza ışığı sönecektir.
Dikkat:
Oksijen sensörünün sinyal çıkışı vermesi için aracın 5 dakika ısınması gereklidir. Oksjen sensörü 300 c ısındıktan sonra veri oluşturmaya başlar. Veriler araç 2000 rpm de iken voltmetre ile 0.2 v - 0.8 v arasında gerilim sıçraması olarak okunur. Verileri taşıyan kablo dikkatle tesbit edilmeli ve üst şemada görüldügü gibi montaj işlemi (egsoz manifoldunun hemen çıkışındaki) ön lambdaya uygulanmalı.
LED’lerin Konumu
KE 015 Emulatörün 2 Ledi vardır.
Yeşil Led: Emulatör devrede (ON)
Kırmızı Led: Araç gaz konumunda emulatör devre dışı (OFF)
Genel Talimatlar:
Emulatörü, tamir edilemez bir hasar görmesini önlemek için suyun süzüldüğü yerlerden ve aşırı ısı kaynaklarının (örn. egzoz manifoldları) bulunduğu yerlerden uzakta dikey bir konumda monte etmenizi tavsiye etmekteyiz.
Emulatörün kötü bir şekilde çalışmasını önlemek için size aşağıdaki önerileri tavsiye etmekteyiz.
Emulatör tellerini yüksek gerilim teline uzak bir yerden geçiriniz.
Lütfen bağlantıları iyi yapınız. En iyi yapabileceğiniz bağlantının gereğince yalıtılmış kaynak olacağına dikkat ediniz.
Müşteriyi lütfen GAZ elektrik sistemi arızası durumunda Emulatörün otomatik olarak orijinal enjektör bağlantısına geçtiği konusunda bilgilendiriniz.
Özellikle motor çalışır durumdayken veya board panel (gösterge paneli) yerleştirilmiş olduğunda Emulator kutusunu kesinlikle açmayınız.
Teknik Bilgiler
Araç sıralı sistem ile çalışıyor ve yukarıda belirttiğimiz sorunlar var ise emulatörü bağlantı şemasında gösterilmiş şekli ile montaj edin ve araç ECU'sunu sıfırlatın.
Gaz ECU'sunu yeniden programlayın. Programlama esnasında emulatör off konumunda olmalıdır. On konumunda olursa gaz ECU'su bazı zamanlama bilgilerini yanlış kayıt edebilir. Programlama işlemi sona erdikten sonra emulatörü on konumuna getirin (1 nolu siviç)
Emulatör sisteme takılıp siviç on konumuna getirildikten sonra yeşil ışık yanacaktır. Sistemin normale dönmesi için aracı gazda 3000 ila 3500 rpm de 30 saniye kadar boşta çalıştırın bu sürede emulatör karışım değerlerini oluşturur. Tam degerler araç 40 ile 60 km gaz konumunda yol kat ettikten sonra oluşur.
Araçta regülatörlü düz sistem takılı ise ve araç benzin performansını kaybetmiş (araç benzinde üst seviyede fakir beslenir) ise emulatörü oksijen sensörüne şemadaki şekli ile montaj edilir. Araç ECU'su sıfırlanır emülatör on konumuna getirilir. Sistemin tamamen düzelmesi için araç 40 ila 60 km yol kat etmesi gerekir.
Switch gurubu üzerinde 2.3.4 nolu sivicler zorunlu olmadıkca ON konumunda olmalı eger yetersizlik görülürse sıra ile aracı test ederek OFF konumuna getirilmeli. (Lambda nın okuma performansına müdahale etmek icin kullanılır.)
Uygulama Yapılacak Araç Modelleri
Bosch Tek Enjektöre sahip bütün arabalar için tavsiye edilir.
Ford: Focus
Citroen: Marelli enjeksiyon merkezi güç birimine sahip olan bütün modellerde.
Nissan: Pathfinder LE3500 bütün modellerde.
Fiat: Aşağıdaki Özelliklere Sahip Araçlara
BRAVO – BRAVA 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 1AF
MAREA 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 1AF
BRAVO – BRAVA 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 49AF
MAREA 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 49AF
PUNTO Marelli enjeksiyonuna sahip bütün modeller.
4Q4-4Q5-4Q6 enjeksiyon merkezi güç girimine sahip olan bütün modellerde.
Lancia: Aşağıdaki Özelliklere Sahip Araçlara
Delta 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 1AF
Delta 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 49AF
Lybra 1.6l 16V enjeksiyon J.A.W 49AF
4Q4-4Q5-4Q6 enjeksiyon merkezi güç girimine sahip olan bütün modellerde.
Mercedes: Aşağıdaki Özelliklere Sahip Araçlara
Classe A Bütün modellerde
Akım taşıyan kabloya sahip bütün modellerde
Peugeot: Marelli enjeksiyon merkezi güç birimine sahip bütün modellerde.
Seat: 1.4i 16V motor, Marelli enjeksiyona sahip bütün modellerde.
Skoda: 1.4i 16V motor, Marelli enjeksiyona sahip bütün modellerde.
Volkswagen: 1.4i 16V motor, Marelli enjeksiyona sahip bütün modellerde.
Opel: Bütün modellerde.