LPG YEDEK PARÇA - Güvenli Alışverişin Adresi
Ürün Kategorileri
Banka Havalesinde %5 İndirim Kampanyası
1500 TL ve Üzeri Ücretsiz Kargo Fırsatı
 

 

Kategoriler

Araçta Gaz Kokusu


LPG' li araçta gaz kokusu varsa ilk akla gelecek şey LPG sisteminde kaçak olduğu düşüncesidir. Kaçak varmı ona baktırmak olmalıdır. Büyük kaçakları şamandıra emniyet valfi keser. Küçük sızıntılar için arada bir kaçak kontrolü yaptırmak gerekir. 

Kullanılan gazın kalitesiz olması araçta gaz kokusu yaptırtabilir. Koku hisedilir ise önce kullanılan gaz değiştirilmelidir. Beyin diyaframı deforme olup, işlevini görmüyorsa, gazın iyi yanmamasından dolayı egzozdan çiğ gaz atar, bu ise kokuya neden olur. LPG ustaları bunu anlar ve beynin tamir takımı değişmesi veya beyin değişikliği önerir.
 

Radyatörde su kaçağı olup ya da başka bir nedenden LPG beynine yeterli sıcak su gelmez ise buda koku sebebi olabilir. Manifold contası su kaçırırsa, araç su eksiltir, hararet yapabilir. Bu aynı zamanda LPG beynini tam ısınamaması demektir bu sebepten araçta gaz kokusu meyadana gelir.

Aracınızda ne tür Otogaz sistem takılı olursa olsun çeşitli aşağıdaki bir çok sebepten ötürü günün birinde gaz kokusu meydana gelebilir.

 
LPG'li Araçta Gaz Kokusunun Sebepleri
 
1- Araçta kullanılan katkılı otogazların bir miktar koku yaptığını artık herkes biliyor. Koku katkılı bir gaz almanızın ardından başladı ise onu bitirip başka bir istasyondan farklı LPG istasyonundan yakıt almanız gerekebilir.
 
2- Gaz kokusunun diğer ve en önemli sebeplerinden biri de kaçak olmasıdır. Otogaz sisteminin bağlantı borularından, bağlantı rekorlarından, enjektör hortumlarından vs. kaçak olursa ister ister istemez koku yapar. Bu kaçağı kendimiz köpüklü singer ile tespit edemez isek mecburen Otogaz servisine gidip dedektör ile test yaptırıp sorunun kaynağını bularak mevcuk gaz kaçağına engel olmalıyız.
Gaz tankı üzerindeki şamandıra yoğun gaz kaçağı olması halinde otomatik olarak yakıtı keser. Fakat çok aşırı kaçak olması durumlarında bu bu durum geçerlidir. Yani düşük basınçtaki kaçaklarda şamandra bu görevi yapamaz. 
 
3- Özellikle yaz aylarında araca kullandığınız yakıt katkılı ise LPG beyninde yağlamanma doğal olarakta araçtan gaz kokusu gelmesi sorunna yol açacaktır. LPG'li araçtan kaçak olmadığı halde gaz kokusu geliyosa Gaz beynindede yağlanma var ise beyini köpüklü suyla yıkamak gerekir böylelikle koku kaybolacaktır.
 
4- Aracınız ister sıralı sistem ister eski tip LPG sistemi regülatörden gaz ayarı çok açıksa aracın çalışırken gaz kokusu yapması kaçınılmaz olur. Bu koku genelde çiğ gaz kokusuna benzer.
 
5- Gaz beyninin görevi motor suyundan aldığı sıcaklık ile içerisndeki sıvı haldeki gazı buharlaştırmaktır. Yani herhangi bir sebepten dolayı gaz beynine sıcak su girmez ise LPG beyninde buzlanma meydana gelerek gaz kaçağı kaçınılmaz olur ve araçta aşırı gaz kukusu hissedilir. LPG beyni karlama yaptığında aracı aracın kontağını kapatarak önce ılık su dökülerek daha sonra yavaş yavaş sıcak su dökülerek beyin ısıtılmalıdır. Daha sonra 5 dakika bekledikten sonra araç benzinde çalıştırılmalıdır. Tabi motor suyunda ve antifirizinde eksiklik yoksa. Özellikle karbüratörlü sistem araçlarda gaz ayarı yapılırken yanlış kişi tarafından yapılan gaz basınç vidasının aşırı açık olması soğuk iklime sahip yerlerde aracın sabahları gazda çalışmayarak LPG beyninin buz tutması sorununa yol açar.
 
 
6- Aracın eksoz veya manifold contasında kaçak var ise kalalüfer sisteminden veya camdan içeriye gaz kokusu gelmesine yol açar.

 

Aşağıdaki ilgili kategori penceresini tıklayarak aracınızda oluşan LPG sorunlarının muhtemel sebeplerini öğrenebilirsiniz. Örneğin yakıt tüketimi, rölanti sorunu, geç çalışma gibi Otogaz sorunlarının sebepleri ustalar tarafından kaleme alınmıştır.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve Çözümleri Karbüratörlü Sistem LPG Sorunları Ve Sebepleri

Yardım Sayfasına Hoşgeldiniz.

Otogaz sistemleri hakkında merak ettiğiniz tüm soruları aşağıdan sorabilirsiniz. En kısa süre için detaylı cevap mail adresinize gönderilecektir.
LPG Düğme Sigorta Yuvası

LPG Düğme Sigorta Yuvası

40,00 TL
Atiker Karbüratörlü Lpg Düğmesi

Atiker Karbüratörlü LPG Anahtarı

189,00 TL
Bankalar

LPG YEDEK PARÇA - Güvenli Alışverişin Adresi © 2012 | Bu site WebdeTicaret® E-ticaret sistemi ile hazırlanmıştır

WhatsApp ile Hemen Ulaş!
Telefon ile Hemen Ulaş!